Despre Noi

Terapia cu Oxigenhiberbar ajuta la recuperarea post Covid-19, stimuleaza procesul natural de vindecare si imunitatea,sporeste vitalitatea, creste concentrarea si memoria, reduce oboseala, combate infectiile. 

Ce face OXIGENAREA Hiperbarică?

Oxigenul ce concentrație ridicată, inhalat în timpul presurizării, având moleculele mult mai mici decât moleculele de hemoglobină, se dizolvă în toate fluidele corporale (limfatic, cerebrospinal, plasmă) și pot să pătrundă ușor în capilare și zonele slab vascularizate, nemaindepinzând de hemoglobină.

În condiții normabarice (la 1 ATA, cât este considerată presiunea atmosferică la nivelul mării), cantitatea de oxigen dizolvată în sânge este de numai 0,3 ml/ dl. La 1,5 ATA, această cantiate crește cu 10 ori până la 3,2 ml / dl. S-a constatat o creștere cu 250% a nuvelului de oxigen al țesutului cerebral local furnizat la 1,5 ATA (247 mmHg), în comparație cu oxigen administrat la 1 ATA (103 mmHg), în condiții atmosferice normale.

Inventată în urma cu câteva secole și folosită ulterior în anii 1800 pentru tratamentul diferitelor afecțiuni pulmonare, oxigenoterpaia hiperbară a fost utilizată și în tratarea pacienților cu pneumonie. În timp, tehnica s-a perfecționat și a ajuns să fie folosită în prezent pentru o gamă largă de afecțiuni, Food and Drug Administration din SUA aprobând o listă de indicații clare pentru această terapie. Și în Europa se efectuează terpaia cu oxigen hiperbaric, lista de indicații fiind aprobată de Comisia Europeană de Medicină Hiperbară. Cu ajutorul terapiei hiperbare se poate aduce de 10-20-30 de ori mai mult oxigen în țesuturi în functie de presiunea din barocamera.

Facebook
Terapie Hiperbară Brusturi